Gasztro

Gluténmentes mini sajttortácskák

Ezek a sajttorták nem csak hihetetlenül frissen és finomak, de valami őrült mutatósak is!

A sajttorta örök klasszikus, de tény, hogy nem túl gyakran áll neki az ember megsütni egy egész tortát csak úgy, minden ok nélkül. De ezekhez a tüneményes mini sajttortákhoz még apropó sem kell: frissek, gyümölcsösek, hamar megvannak, és egyébként is úgy néznek ki, mintha egy profi cukrászműhelyből kerültek volna ki!

Gluténmentes mini sajttortácskák 

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 18 db zabkeksz apróra törve
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj

A krémhez:

  • 350 gramm krémsajt (mondjuk mascarpone)
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál kukoricaszirup
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál zsíros tejszín
  • 2 teáskanál citromlé
  • egy csipet só

A gyümölcsös tetőhöz:

  • 1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál kristálycukor
Gluténmentes mini sajttortácskák

Elkészítés:

1. A gyümölcspüréhez közepes lángon főzzük össze a cukrot a gyümölccsel, míg a gyümölcs puha lesz, és szirupos levet ereszt. Ha kész, csöpögtessük le egy szűrő segítségével.

2. A tésztához a kekszet törjük finomra, és keverjük bele a cukrot (ha lehet, robotgéppel aprítsuk még finomabbra). Keverjük bele az olvasztott vajat, majd a kész masszát egy kikent muffinforma aljába nyomkodjuk bele, hogy egyenletes réteget képezzen.

3. A krémhez keverd össze a krémsajtot a cukrot és a kukoricaszirupot, majd fokozatosan add a keverékhez a tojásokat, végül a tejszínt, a citromlevet, majd a sót. Keverd össze, hogy egyenletes krémet kapj!

4. Végül töltsd a krémet a tésztára, a tetejére kanalazz egy kanállal a gyümölcsös püréből, és egy fogpiszkálóval kicsit kavard meg a márványos hatásért. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük!

BakingAMoment

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top