Gasztro

Izgalmas mártogatós: céklás hummusz

Ha elkészíted a finom keleti csemege, a hummusz céklás változatát, tuti rózsaszínben látod majd a világot!

A finom és tápláló csicseriborsós mártogatós, a hummusz nem csak egyféleképpen készíthető: csak a fantáziánk szabhat határt annak, mivel dobjuk fel a népszerű keleti krémet. Mi most egy igazi télre való, céklás változatot mutatunk, hogy kicsit rózsaszínebbé tegyük a szürke napokat!

Céklás hummusz

Izgalmas mártogatós: céklás hummusz

Hozzávalók:

  • 400 g konzerv csicseriborsó lecsepegtetve, megszárítva
  • 1 tk. só
  • fél tk. római kömény
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv szeletelt cékla, lecsepegtetve
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. víz

Elkészítés:

  1. A csiscseriborsókat szabadíts meg a héjuktól: borítsd őket egy tiszta konyaruhára, majd fordíts rajtuk egyet a ronggyal együtt! Amelyik héj így nem esett le, azt szedd le kézzel.
  2. A csicseriborsót tedd aprítógépbe. Add hozzá a sót, a római köményt, a céklát, nyomd bele a fokhagymát! Aprítsd össze őket.
  3. Add hozzá az olajat, a citromlevet, ha szükséges a vizet. Addig járasd a gépet, amíg homogén krémet nem kapsz.
  4. Fogyaszd répával, tortillával vagy pirítóssal!

Extra tipp: a konzerv cékla helyett készítheted friss céklából is. Ha így döntesz, csomagold alufóliába a céklát, és tedd 180 fokos sütőbe legalább fél órára! Hagyd kicsit hűlni, és utána kezdj vele dolgozni.

Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top