Gasztro

Ezentúl csak így akarod majd készíteni a sütőben sült krumplit!

Mutatunk egy zseniális trükköt, hogyan dobd fel a sima sütőben sült krumplit!

 Előre szólunk, ha egyszer elkészíted ezt az ínyenc módon sütött krumplit, el sem fogod tudni képzelni máshogy a sütőben sült burgonyát! A hozzáadott parmezán, fokhagyma és rozmaring garantálják a mennyei ízharmóniát. Íme, a recept:

 Parmezános, rozmaringos burgonya a sütőből

Ezentúl csak így akarod majd készíteni a sütőben sült krumplit!

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 kg burgonya
  • 100 g reszelt parmezán
  • 3 ek libazsír (vagy növényi olaj)
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 ek fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Hámozd meg a krumplikat, és vágd fel őket negyedekbe! Tedd a krumplidarabokat egy nagy tálba, adj hozzájuk 2 evőkanál libazsírt és keverd össze alaposan! Ezután keverd hozzá a rozmaringot, a fokhagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
  3. Egy tepsire csorgasd rá a maradék libazsírt, és tedd a sütőbe 10 percre! Ha letelt, pakold a tepsire a burgonyát és 1 óráig süsd – 15 percenként fordítva a darabokon. 

 Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top