Gasztro

Mézeskalácsos-sajttortás mártogatós, amit képtelenség abbahagyni

A mártogatósokra általában sósként gondolunk, pedig a desszertből is közösségi élményt varázsolhatnak! Karácsonykor próbáld ki a mézeskalácsos-sajttortás mártogatóst, amivel tuti mindenkit leveszel a lábáról!

Már se időd, se energiád még egy adag mézeskalácsot sütni? Ha ennek ellenére sem szeretnél lemondani a mézeskalács ízéről, készítsd el ezt a szuperegyszerű mártogatóst! Egyszerre idézi fel a sajttorta krémességét és a mézeskalács ízét – egyszerűen ellenállhatatlan!

Mézeskalácsos-sajttortás mártogatós

Mézeskalácsos-sajttortás mártogatós, amit képtelenség abbahagyni

Hozzávalók:

  • 220 g krémsajt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze porcukor, átszitálva
  • 3 ek melasz (mézzel helyettesíthető)
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk fahéj
  • egy csipet szerecsendió
  • 110 g tejszínhab
  • Graham-keksz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Verd fel gép habverővel a krémsajtot, körülbelül 1 percig.
  2. Add hozzá a cukrokat és a melaszt, és közepes fokozaton verd további 1 percig.
  3. Jöhet a gyömbér, a fahéj és a szerecsendió is. Keverd össze alaposan.
  4. Végül óvatosan add hozzá a tejszínhabot is, és addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz, nagyjából 30 másodpercig.
  5. Tálald azonnal csokival, cukorkával megszórva, Graham-keksszel kínálva, vagy tartsd hűtőben 1 hétig, légmentes edényben.

Foodfolksandfun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top