Gasztro

Halat vennétek karácsonyra? Kígyózó sorokra számítsatok

Nagyon sok családban a karácsonyi vacsora nem képzelhető el halászlé vagy sült hal nélkül. A boltok ugyan fölkészültek a karácsony előtti napok rohamára, de a hosszú sorban állásra biztosan mindenhol számítani kell. Több helyen máris kígyózó sorokban várakoznak a vásárlók.

Megindult a roham a halászlébe való halért. Szegeden pénteken reggeltől sokan már több mint fél órát álltak sorba. És akad, aki négy pontyot vásárolt a karácsonyi vacsorához. Halászlé készül a közel 10 kilónyi halból.

Filézett, tisztított halra a legtöbb árusító helyen már december elején fölvették az előrendelést, aki most szeretne vásárolni, idén biztosan lemarad a lehetőségről, akkora az igény és a kereslet. Élő halból – ponty, busa, amur, kárász, szürke harcsa – ugyanakkor, úgy tűnik, mindenkit ki tudnak szolgálni Szegeden – írja a Délmagyar.

Persze, nemcsak a napfény városában kell számítani pénteken és szombaton a halas pultok előtti kígyózó sorokra. A karácsonyt megelőző napokban óriási a forgalom. Szóval, türelem és kitartás, jut ponty mindenkinek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top