Elég csak ránézni erre a káprázatosan szép hófehér trüffeltortára, és máris elérzékenyülünk – hát még ha meg is kóstoljuk! De egy karácsonyi desszertnek pont ez a dolga: hogy a végletekig fokozza az egyébként is emelkedett hangulatot. A csodaszép torta bár hatásos, bonyolultnak aligha nevezhető. Már mutatjuk is, hogyan készül.
Hófehér trüffeltorta
Hozzávalók:
8 főre
Az alaphoz:
- 3 tojás
- 65 g cukor
- 45 g liszt
- 1 tk vaníliakivonat
A krémhez:
- 300 g tejszín
- 350 g fehér csoki, apróra vágva
- 250 g mascarpone vagy krémsajt
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy 20 centis átmérőjű tortaformát, amit vékonyan lisztezz és vajazz ki!
- A cukorral és a vaníliával együtt verd habosra a tojásokat. Az átszitált lisztet 3 ütemben keverd hozzá óvatos mozdulatokkal, egy spatula segítségével!
- 15-17 percig süsd.
- A tejszínt forrald fel, majd dobd bele a felaprított fehér csokit! Kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad, ezután pedig hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni.
- Ha kihűlt, keverd hozzá a mascarponét vagy a krémsajtot gép habverővel, alacsony fokozaton! Mikor elég krémes lett, kend meg vele a tortalapot.
- Tedd a kész tortát legalább 2 órára vagy egész éjszakára hűtőbe.
- Díszítsd hófehér cukorgyönggyel.
Még több karácsonyi édesség hófehérben az NLCafén:
- Gyönyörű hógolyótrüffelek, amiket 5 perc alatt összedobhatsz
- Hófehér karácsonyi desszertek