Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Rizssalátát tonhallal

Nem kell túlbonyolítani így szilveszter után a saját életünket, legyen könnyen elkészíthető, nem túl megterhelő a mai vacsora.

Rizssaláta tonhallal

Hozzávalók:

  • 120 g rizs
  • 100 g tonhal, vagy bármilyen fehér húsú, szálkamentes hal
  • 0,5 dl ecet
  • 1 dl olaj
  • 10 g cukor
  • 50 g paradicsom
  • 50 g zöldpaprika
  • 15 g kapribogyó
  • 50 g gomba
  • 1/2 fej fejessaláta
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A halat megsózzuk, és kevés folyadékban megpároljuk, kihűtjük, majd apróbb darabokra törjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és szintén kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, belső magrészét kivájjuk, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk. A kapribogyót és a petrezselyemzöldet finomra szeljük. Amíg a rizs és a hal párolódik, ecetes-olajos öntetet készítünk, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, a kapribogyót, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gombát, majd a megfőtt és kihűtött rizst, majd legvégül a párolt halat. Legalább három órán át hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor az üvegtányérra salátalevelet teszünk, erre halmozzuk az összekevert anyagokat, petrezselyemmel díszítjük.

Mit főzzek ma vacsira? Rizssalátát tonhallal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top