Ezzel a lazaccal igazán nincsen sok meló: egyszerűen becsavarjuk a fóliába az ízes, édes-savanyú mártással, és hagyjuk, hogy a sütőben szépen átjárják az ízek. Egyedi zamat és omlós halfilé a sütőből!
Hozzávalók:
- 1/4 csésze vaj
- 1/3 csésze méz
- 4 nagy gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 evőkanál citromlé
- 1,2 kg lazac
- só és bors
- citromszeletek és friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
2. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a fokhagymát és a citromlevet. Közepes lángon főzzük össze!
3. Készítsünk alufóliából ágyat a lazacnak (úgy, hogy teljesen be tudjuk csavarni), helyezzük a filét a fóliába, és öntsük rá a vajas mártást! Szórjuk meg bőven sóval és borssal, majd csavarjuk be szorosan a fóliába úgy, hogy a vajas mártás sehol se folyhasson ki!
4. 15-20 perc alatt süssük meg a lazacot, majd óvatosan szabadítsuk ki a fóliából és grillezzük meg további 2-3 percig, hogy karamellizálódjon a külseje! Citromszeletekkel és friss petrezselyemmel tálaljuk!