Gasztro

Egészséges vacsora 20 perc alatt: görög quinoatál

Gyorsan, finomat – mindig ez a feladat. Mostanában az is, hogy egészséges is legyen. A játékszabályok nem túl egyszerűek, de mutatunk egy receptet, ami tutira befutó!

Ha szereted a sok zöldséggel gyönyörködtető, sós fetában úszó görög salátát, ezt a receptet is imádni fogod. A fogás alapjául szolgáló quinoától tápláló és gazdag lesz a vacsora, ráadásul egy kis izgalmas, diós ízt is kap. Persze ha hiányzik hozzá a pita, nyugodtan ropogtass mellé! Ja, és azt mondtuk, hogy 20 perc alatt megvan?

Egészséges vacsora 20 perc alatt: görög quinoa-tál

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 1 és fél csésze víz
  • 1 csésze zöld kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 csésze piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1/3 csésze morzsolt fetasajt
  • 1/2 csésze paradicsom felkockázva
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 2-3 teáskanál almaecet
  • só és bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem

Opcionális:

  • friss pita
  • citromszeletek
  • olívabogyó

Elkészítés:

1. A quinoát először mossuk át alaposan, majd csöpögtessük le! Egy magas falú serpenyőben kezdjük el pirítani, várjuk meg, amíg pattogni kezd egy kicsit – ettől sokkal ízesebb lesz a végeredmény! Öntsük fel vízzel és 12-13 perc alatt főzzük puhára – eddigre a levét is el fogja főni.

2. Amíg a quinoa fő, a többi hozzávalót tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze őket!

3. A megfőtt quinoát villával lazítsuk fel, majd keverjük a zöldségek és a feta közé!

4. Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a sót és a borsot, és öntsük a quinoára! Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

 

PeasandCrayons

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top