Gasztro

Színezik az olcsó tonhalat Európában

A friss tonhalat szép, rózsaszínes színéről ismerjük meg – épp ezt az árnyalatot próbálják elérni az olcsó halak árulói is különféle növényi kivonatokkal.

Ha friss tonhalat szeretnénk vásárolni, általában elsőként a színre hagyatkozunk. A tonhalnak van egy szép, egészséges rózsás színe, ami aztán a rosszabb minőségű hús estében fakóbb szürkés-bordóvá halványul. 

Színezik az olcsó tonhalat Európában 

A legfrissebb szakértői jelentések szerint Európában már több halast is lefüleltek, hogy különféle növényi kivonatokkal próbálják rózsaszínebbre festeni a húst. Ezzel például az is probléma lehet, hogy a friss tonhalat sokan akár nyersen is fogyasztják – hiszen ez teljesen biztonságos – a nem friss hal esetében ugyanez igen veszélyes is lehet.

A színezett tonhalakkal elsősorban Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban találkoztak, de mindenképpen érdemes lehet óvatosnak lenni a halakkal.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top