Gasztro

Ínycsiklandó vacsora: lazac parmezános mandulabundában

Villantós vacsorareceptet keresel? Megtaláltad: a parmezános mandulabundás lazaccal bárkit leveszel a lábáról!

Egy jól elkészített lazacfilé már önmagában isteni vacsora, de azért nem árt, ha néha feldobjuk egy kicsit! A most következő, egyszerű trükkel még mennyeibbé tehetjük a lazacot: a titok egy parmezánnal kevert mandulás panírban rejlik, ami ropogóssá és pikánssá varázsolja. Íme:

Lazac parmezános mandulabundában

Ínycsiklandó vacsora: lazac parmezános mandulabundában

Hozzávalók:

  • 340 g (2 szelet) lazacfilé
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1/3 csésze darált mandula
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • 1 ek. szárított bazsalikom
  • 1 tk. fokhagymapor
  • fél tk. só
  • fél tk. bors

Elkészítés:

  1. Keverd össze a darált mandulát, a parmezánt és a fűszereket. Tedd félre.
  2. A tojást verd fel egy tálban.
  3. A lazacfiléket először mártsd a tojásba, majd forgasd meg a panírban.
  4. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben. Ha már forró, helyezd bele a lazacszeleteket. Kezd el őket sütni az egyik oldalukon, majd 3-4 perc múlva fordíts rajtuk egyet. További 2-3 percig süsd. Jó étvágyat!

Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top