Gasztro

3 módszer, amivel feldobhatod a mikrós popcornt a sorozatnézős estékre

A teljes otthoni moziélményhez nem hiányozhat a házi pattogatott kukorica sem, de ha már otthon van az ember, miért ne csavarná meg a popcornt valamilyen izgalmas új ízzel?

1. Sós karamellás popcorn

A sós karamell még mindig igazi slágeríz, érdemes lehet tehát popcornízesítésként is kísérletezni vele. A sütőt melegítsük elő, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, terítsük szét rajta a kipattogott kukoricát, és szórjuk meg mandulával. A sós karamellt megvehetjük boltban, de mi magunk is elkészíthetjük – öntsük rá a kukoricára vékony rétegben, majd 45 percig süssük. A végeredmény: édes, sós, tökéletes.

2. Tejfölös-hagymás popcorn

Akinek az édes változat túlságosan is bizarr, megpróbálhatja átültetni a klasszikus chipsízesítést a popcornra is. Ehhez egy nagy tálban keverjünk össze kaprot, túrót, tejfölt, fokhagymaport, sót és borsot – ez lesz a mártás! A kipattogott kukoricát alaposan forgassuk meg olívaolajban, majd forgassuk meg a szószban! Figyeljünk rá, hogy ne áztassa el a kukoricát – sütőben 10-15 percig szárítsuk ki!

3 módszer, amivel feldobhatod a mikrós popcornt a sorozatnézős estékre 

3. Fahéjas-pekándiós popcorn

A gyerekek biztosan odáig lesznek ettől az édes ropogtatnivalótól! Egy kevés vajat, barna cukrot, fahéjat és mézet tegyünk a mikróba, és olvasszuk össze őket. Ha a keverék egyenletes, tegyünk bele egy kis sütőport (ettől majd buborékozni kezd a szósz). A kipattogott kukoricát keverjük össze egy kevés feldarabolt pekándióval, majd az egészet öntsük nyakon a vajas, fahéjas szósszal. A kukoricát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 30 perc alatt süssük meg a popcornt, 10 percenként kevergetve!

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top