Gasztro

Gombával turbózott kávé lehet a legújabb szuperital

A finn gyártó szerint a gombából főzött kávé az ital minden áldásos hatását hozza a kellemetlen mellékhatások nélkül.

Kész szerencse, hogy már régen bebizonyosodott, mennyire egészséges a kávé, és bár tény, hogy a kávé serkenti az emésztést, javítja a kognitív teljesítőképességünket és még az Alzheimer-kórt is képes lehet megelőzni, ugyanúgy okozhat álmatlanságot, és túl nagy mennyiségben fogyasztva figyelemzavart, szétszórtságot is.

Gombával turbózott kávé lehet a legújabb szuperital 

A gombás kávé ilyet nem csinál. A finn gyártók szerint a speciális főzet megadja a szükséges koffeinlöketet, de nem leszünk később idegesek és kimerültek, és az elalvás sem jelenthet majd problémát egy végig-gombakávézott nap után.

A kávét gyártó Four Sigmatic ígérete szerint a gombás kávé felpörgeti a testet, és az agyunkat is, ráadásul a kávét kóstolók szerint egyáltalán nem bizarr a gombás íz – inkább olyasmi, mintha egy gyógynövényes tea és egy kávé keverékét fogyasztanánk.

A máris szuperitalnak kikiáltott főzet egyébként úgy készül, hogy a gyógyhatású gombákból készített folyékony kivonatot rendes kávéval keverik – így a kávé és a gombák jótékony hatásai is érvényesülnek.

A speciális gombás kávéról egyébként itt találunk bővebb információt, de mielőtt még eszünkbe jutna, ne próbáljuk otthon reprodukálni a főzetet.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top