Gasztro

Új ízek a pirítósodra: mézes csicseriborsóvaj

Avokádókrém, mogyoróvaj, mandulavaj vagy hummusz – mind isteniek pirítósra kenve, de hadd adjunk most egy új szuper tippet! Ha elkészíted ezt a mézes csicseriborsóvajat, egy jó darabig csak vele tudod majd elképzelni a kenyered!

 Most azt kérdezed, akkor most egy hummuszról van szó, csak mézzel? A válasz egy határozott nem. Nem csak a hozzávalókban, az elkészítés terén is merőben eltér ez az isteni csicseriborsóvaj a szezámos csicseriborsókrémtől, a hummusztól. Nála jobb reggelit pedig elképzelni sem lehet: proteinben és rostban gazdag, pirítósra kenve pedig egyenesen mennyei!

Mézes csicseriborsóvaj

Új ízek a pirítóson: mézes csicseriborsóvaj

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 ek. növényi olaj (pl. kókusz)
  • másfél ek. méz
  • fél tk. fahéj
  • 1/4 tk. só
  • 4-8 ek. ghi (tisztított vaj)

Elkészítés:

  1. A száraz csicseriborsót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg az olajjal és tedd 175 fokos sütőbe, 20 percre. 10 percig hagyd hűlni.
  2. A megpirult csicseriborsót öntsd aprítógépbe és dolgozd krémesre! Add hozzá a mézet, a fahéjat, a sót és 4 evőkanál ghit, majd járasd tovább a gépet, amíg összeálló masszát nem kapsz. Ha elégedett vagy az állaggal, elkészültél, ha krémesebbre vágysz, adagolj hozzá még egy-egy evőkanálnyi ghit!
  3. A csicseriborsóvajat fogyaszd friss pirítóssal vagy pitával! Tárold zárható üvegben, hűtőben 5 napig.

 thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top