Gasztro

Órákat állnak sorba az emberek a legújabb gasztroőrületért, a nyers sütitésztáért

New Yorkban új édesség tartja lázban az embereket: az első, nyersen ehető sütitésztákat áruló cukrászda előtt kígyóznak a sorok!

Te is imádsz belekontárkodni a nyers sütitésztába sütés közben? Bár úgy érezzük, be tudnánk falni az egészet, ott csengnek a fülünkben anyáink és nagyanyáink óva intő szavai: ne egyél sokat, mert fájni fog a hasad! A nemrég nyílt New York-i cukrászda, a Do Cookie Dough Confections nyers sütitésztás desszertjei után viszont ez a veszély nem fenyeget!

A nyers sütitésztába ugyanis pasztőrözött tojást és evésre kész lisztet kevernek, így a bakteriális fertőzések és a szalmonella veszélye kizárva. Ami marad, az a nyers tészta nyúlós-omlós textúrája és az ízek mennyei kavalkádja! Mert ízekből aztán van bőven: csokichipses, oreós, brownie-s… A nyers sütitésztákat pedig úgy kínálják, akár a fagyit: gombócban, tölcsérbe vagy pohárba mérve. Valamire nagyon ráérezhetett az ötletgazda, hiszen a cukrászda előtt kígyózó sorban várják az emberek, hogy nyers sütitésztát majszolhassanak.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top