Gasztro

Könnyű ebéd: avokádós–csicseriborsós saláta

Egyszerű, gyors, könnyű és laktató – az avokádós–csicseriborsós saláta mindent tud, amit egy hétköznapi ebédnek nyújtania kell!

Az avokádó és a csicseriborsó önmagukban is igazi szuperkaják, a találkozásukból születő étel pedig nemcsak szuperegészséges és fehérjedús, hanem mennyei finom is! Ezt az avokádós–csicseriborsós salátát 10 perc alatt összedobhatod, aztán mehet a táskádba egy teljes kiőrlésű zsömle kíséretében, és már meg is van a tökéletes, könnyű és laktató hétköznapi ebéd!

Avokádós–csicseriborsós saláta

Könnyű ebéd: avokádós-csicseriborsós saláta

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1/4 csésze tahini
  • fél citrom leve
  • 1 konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • fél uborka, felkockázva
  • 2 szál szárzeller, felaprítva
  • 1 répa, felkockázva
  • 2 ek. friss kapor
  • 3 ek. sós napraforgómag
  • tengeri só, bors, ízlés szerint
  • 8 koktélparadicsom, felébe vágva
  • 2 teljes kiőrlésű zsemle

Elkészítés:

  1.  A felkockázott avokádót, a tahinit, a citromlevet és a csicseriborsót öntsd egy tálba, majd egy villa segítségével nyomkodd össze.
  2. Add hozzá a felvágott zöldségeket, a fűszereket és a magokat, majd keverd össze alaposan.
  3. A saláta 1/4-ével kenj meg egy fél zsemlét, és koronázd meg pár koktélparadicsommal! Jó étvágyat!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top