Gasztro

Raffaello házilag – ezt ki kell próbálnod!

Néha elég csak egy ici-pici falatnyi édesség, és helyreáll a világ rendje. Ez a házi Raffaello is ilyen: instant boldogság, amiből legszívesebben minden napra beterveznénk pár darabkát.

 

Raffaello házilag

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg tejpor
  • 10 dkg + a hempergetéshez kókuszreszelék
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A cukorból és a vízből főzz sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.

 

Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.

Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.

Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz a házi Raffaello.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top