A lasagne annyira finom, hogy már rég szétfeszítette az olasz konyha határait, és állandó szereplő lett a nemzetközi porondon, csak sajnos vitathatatlanul macerás annyira, hogy az ember ne álljon neki minden héten összedobni.
Azt persze nem mondjuk, hogy ez a butított, serpenyős változat olyan, mint a kedvenc olasz bisztrónk házi lasagnéja, de az érzést mindenesetre visszaadja!
Hozzávalók:
- 450 gramm darált hús
- 2 konzerv paradicsomlé
- 1 csésze paradicsom felkockázva
- 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 tk. szárított bazsalikom
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk. őrölt bors
- 350 gramm lasagne tészta darabokra törve
- 1 csésze reszelt mozzarella sajt
- (feltétnek: mozzarella, ricotta, friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben kezdjük el pirítani a darált húst. Mikor a hús már majdnem jó, dobjuk bele a kockára vágott hagymát is – pirítsuk össze őket, hogy a hagyma is megpuhuljon.
2. Ha a hagyma puha és a hús is átfőtt, dobjuk a serpenyőbe a fokhagymát! Jöhet bele a paradicsom és a paradicsomlé is.
3. Fűszerezzük a szószt, majd törjük bele a lasagne tészát! A tésztadarabokat nyomkodjuk a szósz alá, amennyire lehetséges, majd fedjük le a serpenyőt 15-20 percre, időnként megkevergetve a lasagnát.
4. Ha a tészta is puha, belekeverhetjük a mozzarella sajtot is! Az ételt még több reszelt mozzarellával, ricottával és friss petrezselyemmel tálaljuk!