Gasztro

Húsvétig biztosan maradnak a csillagászati zöldségárak

Az idei kemény telet is okolják a zöldség- és gyümölcstermelők a csillagászati magasságba emelkedett árak miatt. Márciusban jelennek meg a boltokban az első hazai salátafélék, melyeket talán már valamivel olcsóbban kínálnak majd. Szakértők szerint ugyanakkor húsvétig biztosan nem csökkennek a rendkívül magas zöldségárak.

A kemény téli fagyok miatt később kezdtek neki a gazdák a termények ültetéséhez, ezért csúszik a magyar zöldségek és gyümölcsök boltokba kerülésének időpontja. Így húsvétig biztosan maradnak a hetek óta tapasztalható csillagászati árak. A szakértők úgy látják, április közepéig a kínálat nem éri el a keresletet, ezért továbbra is jóval drágábban vásárolhatunk, ugyanakkor húsvét után a tapasztalatok szerint visszaesik a kereslet, és beköszönt az árubőség, ami letörheti a magas árakat.

Az első hazai saláta– és káposztafélék március második felében kerülhetnek a boltok polcára, a paradicsomra és a paprikára áprilisig biztosan várni kell. Biztató jelnek számít, hogy a hazai termés a hosszan tartó hideg tél ellenére sem fagyott el, így a tavaszi napsütés hatására a paprika, a paradicsom, az uborka, a cukkini egyre gyorsabb érhet, és egyre nagyobb mennyiségben szállíthatnak belőlük a boltokba.

Az árak jelenleg lényegesen magasabbak, mint tavaly ilyenkor voltak. Ez a zord tél következménye, hiszen az importárukból is kevesebb érkezett hazánkba – írja az Agrárszektor.

Húsvétig maradnak a csillagászati zöldségárak
Húsvétig maradnak a csillagászati zöldségárak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top