Gasztro

5 dolog, amit rosszul csinálsz, amikor csirkét készítesz

Azt gondoltad, a csirkesütés annyira egyszerrű, hogy az anyatejjel szívja magába minden háziasszony? Hát nem egészen. De semmi gond, segítünk, hogy minden flottul menjen!

1. Túlfűszerezed

A kevesebb néha több. Egy megfelelő körülmények között nevelkedett csirke húsának önmagában is jóízűnek kell lennie, ilyenkor pedig elég csak egy kevés sóval és borssal fűszerezni. A rengeteg sárga só helyett jobb befektetés lehet, ha megbízható helyről érkezett, háztáji csirkét választunk.

2. Elfelejted a belsejét

Viszont ha már szóba került a fűszerezés, nem csak a hús külsejét kell bekenni – az igazán jó ízért érdemes fűszereket dörzsölni a hús “belső” részeibe is.

3. Nem sütöd elég ropogósra

Az egyik legfinomabb dolog, ha a puhára sült csirkét ropogós bőr fedi! A legjobb, amit tehetünk, ha a már kész csirkét grillrácsra tesszük, és megvárjuk, míg aranybarnára pirul a bőre! Felejthetetlen ízélmény.

5 dolog, amit rosszul csinálsz, amikor csirkét készítesz

4. Nem pácolod

Tudjuk, hogy többnyire csak villámgyorsan nekiállnánk kisütni a csirkét, de nagyon megéri néhány órára bepácolni a húst. Egy finom, fűszeres pác nemcsak ízesebbé teheti a húst, de azt is megakadályozhatja, hogy sütés közben kiszáradjon!

5. Túl gyorsan tálalod

A profi iskola szerint a megsült húst sosem szabad azonnal tálalni – kell neki kábé 10 perc, míg pihen, így sokkal jobban megtartja a nedvességet, és szaftosabb marad a tányéron! 

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top