A morzsasütiket nem csak azért szeretjük, mert egyszerűen és sokféleképpen elkészíthetők, vagy mert reggelire és uzsonnára is megállják a helyüket, hanem mert egy kis csavarral egészséges és diétás desszert is válhat belőlük! Most is egy ilyen következik, amit a tavaszi életmódváltás alatt is élvezhetsz.
Áfonyás–zabos morzsasüti
Hozzávalók:
- 3 csésze áfonya
- 1 csésze nagyszemű zabpehely
- fél csésze mandula
- 1/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- fél tk. fahéj
- 2 ek. kókuszolaj
- 1/4 csésze juharszirup
- 1/4 csésze görög joghurt és 2 ek. juharszirup
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a zabot, a felaprított mandulát, a lisztet és a fahéjat.
- Öntsd a keverékre a kókuszolajat és a juharszirupot, majd forgasd össze az egészet alaposan!
- Az áfonyát szórd egy sütőedény aljára, majd öntsd rá a zabos mixet.
- 180 fokos sütőben 45-50 percig süsd. Ezalatt a görög joghurtot keverd össze a juharsziruppal.
- Ha megsült a süti, pár percig hagyd hűlni, majd locsold meg az édes joghurttal. Jó étvágyat!