Ezt a kekszet bárki el tudja készíteni! Az alapanyagokat csak össze kell keverni, és már formázhatjuk is a masszát: gombócokat gömbölyítünk a tésztából, tepsire helyezzük őket – egymástól viszonylag távol –, majd tenyérrel vagy egy pohár talpával enyhén kilapítjuk a gombócokat.
A szárított vörös áfonya helyett használhatunk bármilyen más aszalt gyümölcsöt, nagyon finom aszalt barackkal vagy akár aszalt fügével, de kerülhet bele az aszalványok helyett apróra vágott csokoládé vagy kandírozott narancs is. A végeredmény pedig egy isteni finom ropogtatni való édesség, aminek örülni fognak a vendégek, de ha marad belőle néhány darab, akkor akár a reggeli tea mellé is tökéletes kísérő lesz.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
- 15 dkg zabpehely
- 20 dkg búzaliszt
- fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 8 dkg cukor
- 13 dkg vaj megolvasztva
- 1 db tojás
- néhány evőkanál víz
- 10 dkg aszalt vörös áfonya