Gasztro

Nagyi sütije csokiba mártva? Jöhet!

Egy igazi hagyományos süti új köntösbe öltöztetve. Könnyű kis ropogtatnivaló, ami miatt a locsolók is kétszer mondanak majd verset.
Nagyi sütije csokiba mártva? Jöhet!

Ahogy a karácsonyi, úgy a húsvéti vendégváró asztalon is mindig ott volt már nagymamáink idejében is a vaníliás kifli, ezt a hagyományt őrizték meg szüleink, és visszük tovább mi magunk is. Legtöbbször ma is a klasszikus recept alapján készül, de van úgy, hogy kicsit újítunk rajta. Most például nem vaníliás porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, hanem olvasztott csokiba mártottuk őket.

Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már egy héttel húsvét előtt elkészíthető az alapkifli, a csokibevonatot azonban mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, 2-3 nap elteltével ugyanis veszíthet fényességéből a csokibevonat.

Hozzávalók 2-3 tepsihez:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • pici tej (esetleg)
  • Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top