Elegáns és tökéletes: almás pite muffin

nlc | 2017. Március 29.
Bár a mami almás pitéje verhetetlen, mi most húsvétra egyszemélyes kis muffin alakú pitékkel készülünk, amit még egy kis barnacukorral is megszórtunk, hogy még finomabb, még ropogósabb legyen!

Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

A töltelékhez:

A tetejére:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, és elmorzsoljuk a vajjal.

Egy-két evőkanál hideg vizet hozzáadunk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, és hűtőbe tesszük 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, és felkockázzuk. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk. 

A tészta kb. felét- 2/3 részét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kistányért körülrajzolva kisebb köröket vágunk ki belőle.

Ezekkel a tésztadarabokkal béleljük ki a muffinsütő mélyedéseit, úgy, hogy a túllógó részeket levágjuk. 

Megszurkáljuk villával a tésztakosarak alját, és megtöltjük az almás töltelékkel. 

A maradék tésztából kis tésztalapokat vágunk, és rácsos mintát formázunk belőle a töltelék tetején.

Tojással kenjük le a rácsos tetőt, és barnacukorral szórjuk meg. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Exit mobile version