Gasztro

Csinálj bacont répából!

Keményvonalas vegánoknak és a kolbászevésről lemondó, megtért vegáknak is jó szívvel ajánljuk a répából készített bacon receptjét: ropogós, fűszeres, és egy gramm malac sincs benne!

Hogyan lehet a répából bacon? A titok az egyszerre füstös, karamelles, sós, sűrű pác, ami a bacon szalonnás ízét és állagát idézi. Annyira finom és olyan szupergyors, hogy nem csak vegáknak ajánljuk!

Csinálj bacont répából! 

Hozzávalók:

  • 1 nagy répa
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 és 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál folyékony füst

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! 

2. Egy hámozó segítségével szeljünk széles, hártyavékony szeleteket a répából!

3. Egy közepes tálban keverjük össze a pác alapanyagait és jó alaposan forgassuk bele a répaszeleteket! Hagyjuk a zöldséget 30 percig állni, hogy mindenhol jól átjárja a szósz!

4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük el rajta a répaszeleteket! 15-20 perc alatt süssük ropogósra a répákat!

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top