Gasztro

Focaccia négyféle módon

Az olasz konyha egyik alapétele a zöldfűszerekkel turbózott lapos kenyér, azaz focaccia – elkészíteni szuperegyszerű, és remekül variálható különféle feltétekkel!

Az olasz konyha egyszerű, de nagyszerű remeke a focaccia. Lapos, fűszeres lepénykenyér, egy csomó kedvünkre való feltéttel – tökéletes lehet könnyű ebédnek vagy mediterrán vacsorának, de még ízletes vendégvárónak is.

A tészta egyáltalán nem bonyolult, és ha már nekiállunk, érdemes sokat készítenünk belőle – így többféle izgalmas ízű focacciát is feltálalhatunk!

Itt lehet megnézni, hogyan készül:

 

Hozzávalók:

A focacciához:

  • 1 és 1/2 csésze langyos víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 csésze (500 gramm) finomliszt
  • 1 ek. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/2 tk. friss rozmaring

A feltétekhez:

  • Paradicsom
  • Karamellizált hagyma
  • Friss rozmaring
  • Fokhagyma
  • Olívabogyó
  • Parmezán
  • Mozzarella
  • Gorgonzola
  • (+ bármi, amit szeretnél!)

 

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top