Gasztro

Tökéletes húsvéti reggeli: parmezános pirítós tojással, sonkával, spárgával

A húsvéti reggeliből nem maradhat ki a tojás, és természetesen a sonka sem. Mutatunk egy mennyei reggelit, amiben mindkettőt megtalálod!

 A húsvéti menü elképzelhetetlen tojás és sonka nélkül. Mi most egy igazi ínyenc reggelit hoztunk, a klasszikus húsvéti hozzávalókból: egy parmezános pirítóst, prosciutto sonkával, tojással és friss spárgával. Íme:

Parmezános pirítós sonkával, tojással és spárgával

Tökéletes húsvéti reggeli: parmezános pirítós tojással, sonkával, spárgával

Hozzávalók:

2 főre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 8 szál spárga, a végük lecsippentve
  • 1 szál friss rozmaring
  • 2 szelet ropogós kenyér (például ciabatta)
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 4 vékony szelet prosciutto sonka
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1.  Hevíts fel egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, és nagyjából 5 perc alatt puhítsd meg rajta a spárgát. Tedd félre.
  2. Most öntsd a másik evőkanál olajat a serpenyőbe, és dobd bele a rozmaringot is! Ha forró, vedd ki belőle, és pirítsd meg a kenyereket az olajon. Szórd rájuk a parmezánt, és hagyd őket még a forró serpenyőben, hogy rájuk olvadjon a sajt.
  3. A tojásokból készíts tükörtojást.
  4. A sajtos kenyérszeletekre tégy 2-2 szelet sonkát, majd a spárgát, ezután pedig 1-1 tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint. Jó étvágyat!

myrecipes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top