Gasztro

A legfinomabb vegán kesudiókrém – nem csak vegánoknak!

Kesudiókrémet csinálni házilag egyszerűbb, mint gondolnád!

 Nemrég még a mogyoróvaj is egzotikumszámba ment, mára azonban kedvünkre válogathatunk a különböző magokból készült krémek között. Vagy ami még jobb, elkészíthetjük a sajátunkat otthon! Most az édes kesudiókrém elkészítésébe avatunk be, ami 100%-ig vegán ugyan, de mindenki egyformán odalesz érte!

Vegán kesudiókrém

A legfinomabb vegán kesudiókrém - nem csak vegánoknak!

Hozzávalók:

  • 1 csésze nyers, natúr kesudió
  • 1 db szárított királydatolya, a mag nélkül
  • 2 és fél csésze víz
  • 1/8 tk só

Elkészítés:

  1. A kesudiót a datolyával együtt áztasd be 2 csésze vízbe, 10-12 órára.
  2. Szűrd le, majd a tiszta vízzel és a sóval együtt tedd aprítógépbe.
  3. Nagyjából 1 perc alatt keverd teljesen krémesre.
  4. Fogyaszd kenyérrel, kekszekkel, gyümölcsökkel, vagy tedd joghurtba, smoothie-kba vagy zabkására! Hűtőben, zárható edényben 1 héten át eláll. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top