Gasztro

Helló, tavasz: krémes spárgás-gombás penne

Az időjárás még nem állt rá teljesen a tavaszra, de a spárgaszezon már visszavonhatatlanul beköszöntött, szóval épp ideje előszedni néhány szuper spárgás receptet!

A tavaszt nem csak a nyíló virágok, de a zöldségeseknél felbukkanó, csokorba csomagolt spárgák is jelzik, amit hál’ istennek, már mi, magyarok is egyre szívesebben használunk. Tény, hogy a spárga néha kicsit fás, és kicsit trükkös és ezért kicsit ijesztő kihívás lehet a háziasszonyok számára, de ha megtanuljuk ügyesen feldolgozni, csodás recepteket készíthetünk vele! Mint például ezt az isteni, krémes pennét!

Hello, tavasz: krémes spárgás-gombás penne 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csésze vékonyra szeletelt csiperkegomba
  • 1 és 1/2 csésze nagyobb darabokra vágott spárga
  • só és bors
  • 280 gramm penne

A szószhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 gerezd fokhagyma apróra vágva (két részre osztva!)
  • 220 gramm krémsajt
  • 3/4 csésze mandulatej
  • 1/4 csésze (20 gramm) parmezán
  • 1 evőkanál (3 gramm) instant élesztő
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk rá a fokhagymát, majd kezdjük rajta párolni a gombát és a spárgát! Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint! Süssük 4-5 percig, míg a gomba kicsit megfonnyad, de a spárga még ropogós marad!

2. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint!

3. A szószhoz pirítsunk meg négy gerezd fokhagymát olívaolajon egy serpenyőben, majd tegyük félre! Egy turmixgépben keverjük össze az alapanyagokat a sült fokhagymákkal együtt. A szószt tegyük fel közepes lángra, hagyjuk összefőni folyamatos kevergetés mellett.

4. A megfőtt, lecsöpögtetett tésztát és a gombás-spárgás keveréket forgassuk a szószba, keverjük össze alaposan az egészet! Friss petrezselyemmel tálaljuk! 

 

MinimalistBaker

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top