Gasztro

15 perc alatt elkészülsz ezzel a csodás, sütés nélküli sajttortával

Szeretnél tökéletes sajttortát készíteni, de nincs kedved a sok macerához? Akkor ezt a receptet neked találták ki!

 A klasszikus sajttorta elkészítése időigényes meló, ezért bármilyen isteni is, csak különleges alkalmakkor látunk neki. A most következő, leegyszerűsített, sütés nélküli sajttortát alig 15 perc összedobni – ízeiben pedig aligha marad el a klasszikus felmenője mögött! Íme:

Sütés nélküli sajttorta

15 perc alatt elkészülsz ezzel a csodás, sütés nélküli sajttortával

Hozzávalók:

12-16 szelethez

Az alaphoz:

  • 1,5 csésze graham kekszmorzsa
  • 2 ek. barna cukor
  • 6 ek. vaj

A krémhez:

  • 450 g krémsajt
  • 400 ml sűrített tej
  • 2 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 ek. vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat, majd béleld ki vele egy kivajazott, 23 centi átmérőjú tortaforma alját és oldalát (2-3 centi magasan). 10 percre tedd be a hűtőbe.
  2. Közepes fokozaton verd fel a krémsajtot, majd öntsd hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. Nagyjából 2 percen át keverd tovább, amíg teljesen sima nem lesz.
  3. Öntsd a krémet a tortára, és egyengesd el egy spatulával a tetejét. Minimum 4 órára vagy egy egész éjszakára tedd hűtőbe. Tálald friss gyümölccsel.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top