Gasztro

A tökéletes brunch-kaja: kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche

Nem lehet mindig joghurtot és zabkását reggelizni! Mutatunk egy isteni quiche-t, ami megváltoztatja a reggeliről alkotott fogalmad.

 A smoothie-t és a zabkását hagyjuk meg a rohanós hétköznapokra, a hétvégét viszont bátran köszöntsük egy igazán kraftos reggelivel! Itt van mindjárt ez az édesburgonya-alapú, kecskesajtos-spenótos quiche, ami tökéletes egy reggeli brunch-ra, de akár egy könnyű ebédre is.

Kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche

A tökéletes brunch-kaja: kecskesajtos-spenótos édesburgonyaquiche

Hozzávalók:

8-10 főre

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 4 tojás
  • 350 ml tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 115 g szárított paradicsom, lecsepegtetve
  • 85 g bébispenót
  • 115 g kecskesajt

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az édesburgonyát héjastul tedd be 1 percre a mikróba. Ha kihűlt, vágd le a végeit, hámozd meg, majd szeld egészen vékony szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg egy kis olívaolajjal, majd rendezd el egy kör alakú forma aljában a szeleteket. 20-25 percre tedd be a sütőbe.
  3. A tojásokat sóval és borssal verd fel, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá a fokhagymát és a szárított paradicsomot, és így verd tovább. 
  4. A bébispenótot aprítsd fel, és szórd az édesburgonyás alapra. Erre öntsd a tojásos krémet, majd szórd meg az egészet kecskesajttal! 30 percig süsd.
  5. Mielőtt felvágnád, legalább 10 percig hagyd hűlni. Jó étvágyat hozzá!

Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top