Gasztro

Sült csirke citromos mártásban

Tökéletes nyári vacsora vagy könnyed ebéd lehet ez a citromos csirke, amit tényleg bárki percek alatt össze tud dobni!

Nyáron minden formában imádjuk a friss citrusízt, legyen szó édesen savanykás fagyiról, citromos dresszinggel megbolondított salátáról vagy akár ropogósra sütött húsokról! Az alábbi recept alapja egy pofonegyszerű, valljuk be őszintén, unalmas csirkeszelet, amihez viszont olyan friss, krémes citromos mártás készül, ami tényleg felejthetetlenné teszi az ételt. Frissen kifőtt tésztával tökéletes, de mi még egy kis roppanós, párolt brokkolit is el tudunk képzelni mellé!

Az alábbi videóból megtanulhatod, hogyan kell elkészíteni:

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze liszt
  • 1 és fél ek. vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 és 1/4 csésze csirkehús alaplé
  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom felkarikázva
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top