Gasztro

David Rocco receptjei: olasz desszertek

A sármos olasz séf hagyományos olasz desszerteket mutat.

David Rocco receptjei: olasz desszertekPANNA COTTA AL MANGO – PANNA COTTA MANGÓVAL

 

Hozzávalók:

  • másfél csésze sűrű tejszín (350 ml)
  • fél csésze tej (120 ml)
  • 3 ízesítetlen zselatinlap
  • 1 friss mangó, hámozva és felkockázva
  • 2 evőkanál cukor (30 ml)
  • 1 evőkanál méz (15 ml)

Öntsük a sűrű tejszínt és a tejet egy vastag falú edénybe. Tegyük bele a zselatinlapokat. 

Helyezzük az edényt közepes lángra, és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Ne forraljuk fel! Tegyük bele a cukrot és a mézet, és keverjük tovább, amíg a cukor is feloldódik benne.  

Épp mielőtt a tejszínes tej forrni kezdene, vegyük le a tűzről. Öntsük át a keveréket egy szűrőn, hogy eltávolítsuk a habot, és selymes állaga legyen.  

Hagyjuk a főtt krémet kihűlni, majd adjuk hozzá a mangó 3/4 részét. Töltsük borospoharakba, és hat órán át hagyjuk a hűtőszekrényben.

A maradék mangót díszítésként tegyük a poharak tetejére tálalás előtt.

4 adag készül belőle.

David Rocco receptjei: olasz desszertekSOUFFLÉ AL CIOCCOLATO – CSOKOLÁDÉS FELFÚJT

Hozzávalók:

  • 250 g 70%-os étcsokoládé
  • 90 g cukor
  • 90 g liszt
  • 2/3 csésze tej (180 ml)
  • 5 tojás, fehérje és sárgája különválasztva
  • 30 g sótlan vaj

Dupla falú edényben olvasszuk fel a csokoládét.  

Verjük fel a fehérjéket a cukor felével, amíg kemény habot nem kapunk. A maradék cukrot adjuk a tojások sárgájához, és jól keverjük össze.

Vegyük le az olvasztott csokit a tűzről, néhány percig hagyjuk hűlni. Keverjük el a csokoládét hideg tejjel egy keverőedényben, hogy még tovább csökkentsük a hőmérsékletét. Adjuk hozzá a sárgájás keveréket, és folytassuk a keverést.

Lassan adjuk hozzá a lisztet a csokis keverékhez, miközben folytatjuk a keverést. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot, míg az állaga egyenletes és krémes lesz.

Vajazzunk ki 8 sütőformát, és öntsük bele a csokis keveréket. Tegyük be a mélyhűtőbe két órára.

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig. Azonnal tálaljuk.

8 adag készül belőle.

David Rocco receptjei: olasz desszertekGELATO AFFOGATO – KÁVÉVAL LEÖNTÖTT FAGYLALT

Hozzávalók:

  • 8 gombóc prémiumminőségű vaníliafagylalt  
  • 4 adag forró presszókávé édesítés nélkül

Minden adaghoz tegyünk 2 gombóc vaníliafagyit egy pohárba. Öntsük le a forró presszókávéval, és tálaljuk azonnal, mielőtt a fagylalt olvadni kezd.

4 adag készül belőle.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top