Gasztro

Gyors nyári zöldségleves: gazpacho

A spanyol zöldségleves, a gazpacho az egyik legjobb nyári leves. Ha még nem próbáltad, most készítsd el, és garantáljuk, hogy hetente fog asztalra kerülni. Így van ez mindig, aki megkóstolja, a rabja lesz, és nem mond le róla, amíg friss zöldség van a piacon.

Ha te sem szeretsz órákat tölteni a tűzhely mellett a kánikulában, akkor a gyors levesek nyári királynőjét, a gazpachót neked találták ki. A gazpacho és a nyári gyors gyümölcskrémlevesek egyértelműen a nyár kedvencei!

Spanyol zöldségleves (gazpacho)

Gyors nyári zöldségleves: gazpacho

Hozzávalók:

  • 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva
  • 2 dl paradicsomlé
  • 10 dkg kígyóuborka meghámozva
  • 2 kaliforniai zöldpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. lime-lé
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl borecet
  • 5 dl víz
  • só, bors
  • 2 szelet fehér kenyér

Vágd nagyobb darabokra a zöldségeket (paradicsom, kígyóuborka, paprika) és a kenyeret, majd locsold meg a borecettel és egy deci olívaolajjal. Tedd a keveréket hűtőbe egy éjszakára. Másnap öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, és turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, kevés lime-lével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top