Gasztro

Krémes hummusz sült céklából

Ez a krémes, sült céklás hummusz nemcsak finom, de csodaszép és nem mellesleg egészséges is! Ráadásul még egy különleges pesztót is készíthetünk hozzá.

Sült céklából elképesztően gazdag és tápláló hummuszt készíthetünk, a meseszép, élénklila szín pedig csak hab a tortán! Ha kicsit több idő jut a konyhai feladatokra, készítsük el mellé az isteni céklalevél pesztót is – így lesz igazán teljes az izgalmas mártogatós!

Krémes hummusz sült céklából 

Hozzávalók:

A hummuszhoz:

  • 2 kisebb vagy 1 nagy cékla
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csésze főtt csicseriborsó átmosva és lecsöpögtetve
  • 1/4 csésze tahini
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • egy fél citrom leve
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • só és bors
  • pirított szezámmag és fenyőmag a tálaláshoz

A céklalevél pesztóhoz:

  • 1 és 1/2 csésze nyers céklalevél apróra vágva
  • 3 evőkanál pirított fenyőmag apróra vágva
  • 3 evőkanál parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors 

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A céklákat és fokhagymákat csomagoljuk alufóliába, és süssük meg őket 45-60 percig. Ha kihűltek, hámozzuk meg a céklákat és a fokhagymákat is.

2. Robotgépben pürésítsük a csicseriborsót, a tahinit, mandulavajat és a citromlevet. Adjunk hozzá 1/3 csésze vizet, hogy fellazítsuk kicsit. Adjuk a krémhez a sült céklákat és fokhagymákat is. Krémesítsük olívaolajjal és még több vízzel, ha szükséges. Selymes, krémes keveréket kell kapnunk.

3. Készítsük el a céklalevél pesztót: robotgépben keverjük össze a hozzávalókat, míg sűrű pasztát kapunk belőle. Keverjük a hummuszba, vagy együk külön a krémhez. A hummuszt tálaljuk pirított szezámmaggal és fenyőmaggal.

 

HalfBakedHarvest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top