Gasztro

Ínycsiklandó nyalóka a nyár kedvenc gyümölcseiből

Kényeztesd magad nyáron ezzel az egészséges, házi jégkrémmel, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot!

A legtöbb zöldségesnél még szerezhetünk málnát, ha szerencsések vagyunk, eperre is bukkanhatunk, áfonyát és banánt pedig mindenhol találunk. Ha ezek megvannak, már csak joghurtra lesz szükségünk ennek a szuperfinom házi jégkrémnek az elkészítéséhez. Bizony, semmi cukor, így azok is bátran kényeztethetik magukat a selymes és kellemesen édes ízekkel, akik nem fogyasztanak cukrot. Már mutatjuk is, hogyan készül, hogy minél többször elkészíthesd a nyáron.

Hozzávalók 12 pálcikához:

  • 1 banán felszeletelve
  • 300 g eper felaprítva
  • 200 g áfonya
  • 150 g málna
  • 300 g natúr (görög) joghurt

 Elkészítés:

  1.  A banánt, a bogyós gyümölcsök felét és a joghurtot turmixold össze.
  2. Keverd hozzá kézzel a maradék gyümölcsöt.
  3. Öntsd egy hosszúkás tálba, szúrj bele pálcikákat, majd tedd fagyasztóba egy éjszakára.
  4. Mikor kivetted, várj 15-20 percet, majd vágd egyenlő kockákra. 

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top