Gasztro

Gyors édesség a vasárnapi ebéd végére

Ez a süti még biztos belefér az időtökbe. Egyszerű, gyorsan elkészül, és langyosan nagyon, de nagyon finom! Készítsetek el, garantáljuk, hogy ez lesz a napotok fénypontja.

Hozzávalók:

  • 3-4 körte
  • fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 1 ek. cukor

A morzsához:

  • 10 dkg vaj
  • 1 ek. cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg aprószemű zabpehely

1. A körtét meghámozzuk, és felkockázzuk (kb. 1×1-es kockákra), és egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, meghintjük 1 evőkanál cukorral, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét és összeforgatjuk.

2. A vajat felkockázzuk, a mandulát összekeverjük egy evőkanál cukorral és a zabpehellyel és aztán összemorzsoljuk a vajjal.

3. A morzsát a gyümölcsre szórjuk, kanalazzuk és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Langyosan a legjobb!!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top