Gasztro

Vegán csokis–avokádós sütit mindenkinek!

Ezzel a süteménnyel nem lehet mellélőni.

A vegán, vagyis növényi eredetű hozzávalókból készült csokis–avokádós sütit te is könnyen elkészítheted otthon, és valószínűleg csak akkor nem fogsz sikert aratni vele, ha valaki eleve nem szereti az avokádót.

Hozzávalók (6-8 személyre)

másfél csésze kimagozott datolya (mi másfél-két 100 g-os csomagot mondanánk)
1 csésze pörkölt mandula
1 csésze pirított pekándió
1 tk. tengeri só

A krémhez

4 nagy, érett, hámozott avokádó
1/2 csésze kókuszkrém
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
1 csésze 100% -ban tiszta juharszirup
1/2 tk. vanília kivonat
1/2 tk. só
1/8 tk. szerecsendió
növényi tejszínhab a díszítéshez (tetszés szerint elhagyható)

Forrás: Popsugar

Keverd össze egy aprítóban a datolyát, a mandulát, a pekándiót és a sót. Érdemes a datolyát előzetes forró vízben 15-20 percig áztatni, hogy kicsit megpuhuljon és könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval. A kész masszát tedd át egy tortaformába és egyengesd simára, a széleit pedig hagyd egy kicsit magasabbra. Fagyaszd le 10 percre, addig pont elkészül a krém is. 

Forrás: Popsugar

Egy turmixgépben keverj simára mindent, ami a krémhez kell, majd öntsd rá a lehűlt tortaalapra. Tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt díszítsd fel a sütit növényi tejszínhabbal és friss avokádószeletekkel.

A süti elkészítéséről itt nézheted meg a videót: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top