A vegán, vagyis növényi eredetű hozzávalókból készült csokis–avokádós sütit te is könnyen elkészítheted otthon, és valószínűleg csak akkor nem fogsz sikert aratni vele, ha valaki eleve nem szereti az avokádót.
Hozzávalók (6-8 személyre)
másfél csésze kimagozott datolya (mi másfél-két 100 g-os csomagot mondanánk)
1 csésze pörkölt mandula
1 csésze pirított pekándió
1 tk. tengeri só
A krémhez
4 nagy, érett, hámozott avokádó
1/2 csésze kókuszkrém
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
1 csésze 100% -ban tiszta juharszirup
1/2 tk. vanília kivonat
1/2 tk. só
1/8 tk. szerecsendió
növényi tejszínhab a díszítéshez (tetszés szerint elhagyható)
Keverd össze egy aprítóban a datolyát, a mandulát, a pekándiót és a sót. Érdemes a datolyát előzetes forró vízben 15-20 percig áztatni, hogy kicsit megpuhuljon és könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval. A kész masszát tedd át egy tortaformába és egyengesd simára, a széleit pedig hagyd egy kicsit magasabbra. Fagyaszd le 10 percre, addig pont elkészül a krém is.
Egy turmixgépben keverj simára mindent, ami a krémhez kell, majd öntsd rá a lehűlt tortaalapra. Tedd hűtőbe 2-3 órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt díszítsd fel a sütit növényi tejszínhabbal és friss avokádószeletekkel.