Gasztro

Serpenyős pizza spenóttal és articsókával

Gondoltad volna, hogy a pizza készülhet serpenyőben is? Most egy pofonegyszerű vega változatot mutatunk!

Sokan azért nem állnak neki az otthoni pizzasütésnek, mert bonyolult, időigényes folyamatnak tartják. Ez egyébként amúgy sem igaz, de még egyszerűbbé tehetjük a dolgot, ha az alábbi serpenyős verziót készítjük el! Most spenóttal és articsókával mutatjuk, de variáljuk bátran a feltéteket!

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss pizzatészta (például Tante Fanny)
  • 2/3 csésze ricotta sajt
  • 2/3 csésze reszelt mozzarella
  • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk. olívaolaj
  • só és bors
  • 2 csésze friss bébispenót
  • 1 üveg/konzerv articsókaszív
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Tegyünk egy fém serpenyőt üresen a sütőbe, majd melegítsük fel a sütőt 250 fokra. Hagyjuk benne állni 10 percig.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarellát, a fokhagymát és az olajat, ízesítsük sóval és borssal! 
  3. Lisztezett felületen nyújtsunk akkora kört a pizzatésztából, ami passzol majd a serpenyőnkbe! Vegyük ki a forró serpenyőt és óvatosan kenjük ki egy kis olajjal! Tegyük a tésztát a serpenyőbe, majd tegyük vissza az egészet a sütőbe 2-3 percre.
  4. A tésztát kenjük meg a sajos krémmel, halmozzuk rá az articsókát és tegyük vissza a sütőbe 5 percre. Közben egy serpenyőben fonnyasszuk meg kicsit a spenótot.
  5. Vegyük ki a pizzát és adjuk hozzá a spenótot is, majd tegyük vissza 7-10 percre! Parmezánnal megszórva tálaljuk!

SeasonsAndSuppers

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top