Gasztro

Egészségesebb lehet a bacon

A genetikailag módosított disznókból készült szalonna 24%-kal kevesebb zsírt tartalmazhat.

Egy ideje megy az okoskodás jó meg rossz zsírokról, zsírdiétáról és teljesen zsiradékmentes életről meg arról, hogy a mangalica tényleg annyira tuti-e. Most úgy tűnik, egészségesebb lehet a sokak kedvencének számító szalonna: tudósok ugyanis olyan genetikailag módosított disznókat tenyésztettek, melyek húsa 24%-kal alacsonyabb zsírtartalommal rendelkezik.

A kínai és brit tudósok egy hőszabályozásért felelős gént ültettek be 12 malacba, amely a zsírégetésüket serkenti. Normálisan a disznókban nincs meg ez a gén, ezért inkább elraktározzák a zsírt – persze alapvetően eddig ezért is szerettük úgy a húsukat.

Az már más kérdés, hogy vajon az egészséges (azaz zsírmentesebb) életmódra törekvőknek mennyire lesz vonzó a „génmódosított” hívószó, illetve hogy a bacon ízén is érződik-e majd az a 24%. 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top