Gasztro

Tudtad, hogy egy sima kávéfőzőben könnyen készíthetsz savanyúságot?

Nemcsak egy reggel jóleső csésze kávét készíthetsz el a kávéfőződben.

Nincs is jobb a reggeli rohanásban vagy helyett megpihenni egy csésze gőzölgő kávé felett, de elgondolkodtál már azon, hogy mást készíts a kávéfőzőben? Valószínűleg nem, hiszen miért kéne vagy inkább hogy lehetne mást főzni benne, mint amire való. Pedig lehet! Azt már megmutattuk, milyen a kávéfőzőben készített zabkása, de leesett az állunk, amikor megtudtuk, hogy savanyúságot is könnyen készíthetünk benne. Meg is osztjuk veletek rögtön a receptet, amit kipróbálhattok akár már a hétvégén.

Forrás: Popsugar

Hozzávalók

7 dl víz

5,5 dl ecet

100 gramm kristálycukor

1 evőkanál mustármag

1 evőkanál koriandermag

1 evőkanál vöröscsili-pehely

1 evőkanál só

4 szeletelt (perzsa) uborka

2 csíkokra szeletelt kaliforniai paprika

1/4 szeletelt vöröshagyma

6 szál friss kapor

Mielőtt hzzákezdenél, a kávéízt 2 evőkanál ecettel tudod megszüntetni. Öntsd bele a kávéfőzőbe a vizet, majd tedd bele az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a koriandermagot, a vöröscsili-pelyheket és a sót. Jól keverd össze, utána kapcsold be a főzőt, és hagyd főni. Ha felforrt, kapcsold ki a kávéfőzőt, és keverd fel a levet. Add hozzá a zöldségeket és a kaprot, majd tedd a kávéfőzőt 2 órára a hűtőbe. Ha letelt az idő, öntsd át a savanyúságot egy légmentes üvegbe, és persze kóstold meg. Nem fogsz csalódni!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top