R&B-énekes és színésznő, egy igazi díva a színpadon, de most azt is megtudtuk, hogy a konyhában is sztár, és semmit nem szeret jobban, mint ha együtt főzhet barátaival a szórakoztatóiparból. 50 Centtől, a rappertől Estelle-ig, az énekesnőig számos ételrajongó tartozik Patti sokszínű baráti köréhez, akiknek ilyen, és ehhez hasonló ételeket készít legszívesebben.
Fokhagymás-pikáns csirkemellfilé
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé, bőr nélkül
- ½ tk. fűszeres só
- ¼ tk. cayenne-i bors
- ¼ tk. fekete bors
- 3 ek. sózatlan vaj
- 3 ek. összezúzott fokhagyma
A csirkemellek mindkét oldalát fűszeres sóval besózzuk, feketeborssal és
cayenne-i borssal meghintjük, majd félretesszük.
A vajat egy nagy serpenyőben közepesen nagy lángon megolvasztjuk.
Beleszórjuk a fokhagymát, és egy percig dinszteljük. A lángot közepesre vesszük,
beletesszük a csirk szeleteket és a serpenyőt lefedjük. Három percig sütjük így
a húst, majd a szeleteket megfordítjuk és még 4 percig sütjük, míg a leve tiszta
lesz. Felszolgáláskor a szeleteket meglocsoljuk a sütő lével.
Fish & Chips tartármártással
Hozzávalók :
A sült tőkehalhoz
- ¾ bögre* szőlőmagolaj
- 900 g tőkehalfilé, 225 grammos szeletekre vágva
- 2 tk. fűszeres só
- 1 tk. fekete bors
- 1 csipet cayenne-i bors, ízlés szerint
- 2 bögre kukoricadara
*1 bögre = 2,5 dl
A sültburgonya-chipshez:
- 4 nagy sárga burgonya, meghámozva és keresztben 5-6 milliméteres szeletekre vágva
- ½ tk. fűszeres só
- ¼ tk. feketebors
- ¼ tk. cayenne-i bors
- ¼ bögre szőlőmagolaj
A tartármártáshoz:
- 4 ek. majonéz
- 2 ek. édes, savanyított vegyes zöldség (uborka, hagyma, paprika), aprítva
- 2 ek. felaprított hagyma
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- Só és feketebors
A tartármártás elkészítéséhez egy tálkába összeöntjük a majonézt, a savanyított zöldségeket, a hagymát, a ciromlevet és ízlés szerinti sót valamint fekete borsot, majd alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Letakarjuk, és felszolgálás előtt legalább 30 percig hűtjük.
A sült tőkehal elkészítéséhez először egy serpenyőben közepesen nagy lángon felmelegítjük a szőlőmagolajt. A hal szeletek mindkét oldalát fűszeres sóval besózzuk, fekete borssal és cayenne-i borssal (már amennyiben használunk) meghintjük, majd a kukoricadarában megforgatjuk, és a felesleget lerázzuk. A halat bőrös felével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4 percig sütjük, míg aranybarna lesz. Megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, míg aranybarna lesz az is. Sütés után egy konyhai papírtörlővel bélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajt felitassuk.
A sült burgonya (chips) elkészítéséhez a burgonya szeleteket egy tepsibe/sütőlapra helyezzük és egyenletesen megszórjuk fűszeres sóval, fekete borssal és cayenne-i borssal.
A szőlőmagolajt egy nagy serpenyőben közepesen nagy lángon melegítjük. A burgonya szeleteket a serpenyőbe szórjuk, majd puhára és aranybarnára sütjük (oldalanként 4 perc alatt). Sütés után konyhai papírtörlővel bélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajt felitassuk.
A „fish and chips”-et a tartár öntettel együtt, mártogatásra készen szolgáljuk fel.
November 16-ától csütörtökönként, 20:00-kor (december közepéig) lehet követni műsorát a Food Network csatornán.