Gasztro

Isteni forró ital kuckózós hétvégi estékre

Tankönyv szerint talán nem is lehet forró csokinak nevezni, de nem is olyan fontos az elnevezés, mert akárhogy is nevezzük, ez a tökéletes hétvégi itóka.

Ez a fűszeres forró ital valahol a kakaó és a forró csokoládé között van: több, mint kakaó, mert van benne sok olvasztott csokoládé is, de mégsem teljesen forró csokoládé, mert van benne tej is.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 2-3 szelet narancshéj
  • 2-3 db kardamom

Felforraljuk a tejet, és teatojásba beletesszük a fahéjrudakat, a kardamomot és a narancshéjat is. Ha felforrt, kivesszük a fűszereket, és beletesszük a csokoládét. Kevergetjük, míg elolvad, majd beleszórjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, és simára keverjük. Azonnal tálaljuk. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top