Gasztro

Ezt süsd meg ma: zabkeksz a tízórais dobozba

Ez a házi zabkeksz sokkal jobb, mint a bolti! Ha nem hiszed, próbáld ki! Csak arra figyelj, hogy legyen belőle jó sok, mert az egész család imádni fogja!

Házi kekszet sütni igazán nem egy bonyolult feladat, érdemes a hétvégi programba beiktatni 1-1 órát, amikor akár a gyerekekkel együtt elkészítitek a heti kekszadagot.

Hozzávalók 20-25 db-hoz:

  • 12 dkg zabpehely
  • 8 dkg liszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg aszalt meggy
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek. méz
  • 2 ek. tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 mk. sütőpor

A puha vajat kikeverjük a tejjel, a mézzel és a cukorral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt meggyet, és elkeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, tenyérrel ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top