Gasztro

Ha nem ettél eleget karácsonykor, készítsd el ezt a mogyoróvajas korongot!

Elmúlt a karácsony, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne enni.

Aki teleette magát karácsonykor, az vagy ne figyeljen ide, vagy gondolja át, hogy nem fér-e bele még néhány jó falat. Ha pedig imádod a mogyoróvajat, akkor ez a te napod. Egy szuper csokis-mogyoróvajas korong receptjét hoztuk, amit könnyen elkészíthetsz te is például szilveszterre, hogy legyen mivel felfogni az alkoholt.

Hozzávalók

175 gramm apróra vágott, olvasztott sötét csokoládé

0,6 dl kókuszolaj + 2 evőkanál kókuszolaj

1 teáskanál vaníliakivonat

125 gramm mogyoróvaj

85 gramm méz

Egy tálban vagy mérőedényben keverd össze a sötét csokoládét, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot, majd tedd mikróba fél-fél percekre, míg meg nem olvad. Folyamatosan kevergesd közben, nehogy odaégjen.

Öntsd a csokoládékeverék felét vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt muffinformákba, és tedd a hűtőbe 15 percre. Közben egy tálban vagy mérőpohárban keverd össze a mogyoróvajat, a mézet és két evőkanál kókuszolajat. Ezt is mikrózd 15 másodpercig vagy amíg enyhén meg nem olvad. Öntsd egyenletesen a muffinformákba, és hűtsd további öt percig. Öntsd a maradék csokoládékeveréket a mogyoróvajréteg tetejére, és tedd a hűtőbe legalább egy órára vagy tálalásig.

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top