Gasztro

Végre megérkezett a hagyma, ami nem ríkat meg

Innentől nem fog minden egyes hagymapucolás fájni.

Hányszor kívántuk, bárcsak ne könnyeznénk meg minden hagymapucolást. Egy ismerősöm például búvárszemüvegben csinálta, de most ő is örülhet, mert megérkezett a hagyma, amely nem ríkat meg.

Az új jövevényt sunionnak nevezték el, és egy olyan természetes kereszttenyésztési program eredménye, melyet a Nevadában és Washingtonban tevékenykedő gazdaságokban folytatnak a nyolcvanas évek óta. Bár a fogyasztókat aggasztják ezek a genetikailag módosított termékek, a sunion édes íze és a tény, hogy nem csal könnyeket a szemekbe a felaprításnál, talán meggyőzi őket, hogy mégsem az ördögtől való étel ez.

Sajnos ezt a fajta hagymát jelenleg csak Washingtonban és Nevadában termesztik, bár országos szinten értékesítik. Hogy ide, hozzánk mikor ér el, nem tudni. Az első sunionok decemberben kerültek az áruházak polcaira, a közeljövőben pedig a legtöbb élelmiszerboltban is megjelennek.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top