Gasztro

Eladták a magyar Pepsit

A Szentkirályit piacvezetővé tevő Balogh Levente és az olasz Pasquale család cége lesz az üdítők kizárólagos forgalmazója.

A Karlovarské minerální vody (KMV) és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise-jogok birtokosa, és megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit – írja a Napi.hu.

Ezzel párhuzamosan a KMV megveszi a cég cseh és szlovák érdekeltségeit is. A tranzakciókat még jóvá kell hagyniuk a versenyjogi hatóságoknak, a procedúra várhatóan 2018 első felében zárulhat le.

A felvásárlás után a KMV és Balogh Levente közös vállalata lesz a magyar ásványvíz- és üdítőital-piac legnagyobb szereplője, a KMV-csoport pedig a régió vezető gyártójává válik.

A csehországi KMV az olasz Pasquale család tulajdonában áll, Balogh Levente pedig a Szentkirályi ásványvizet tette piacvezetővé. Három éve hoztak létre közös vállalatot, hogy a két „ásványvíz-dinasztia” erős regionális cégcsoportot hozzon létre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top