Gasztro

Az új kedvenc köreted: gyömbéres-citromos spenót

Te is imádod a spenótot? Gyömbérrel és citrommal még jobban fog ízleni!

Egy kis megfonnyasztott bébispenót szinte bármi mellett megállja a helyét. Ez a megunhatatlan és szuperegészséges köret azonban rejt még magában lehetőséget: dobjuk fel egy kis gyömbérrel és citrommal, és felejthetetlen ízharmóniát kapunk! Amire érdemes figyelni, hogy mindig több spenótlevelet dobjunk a serpenyőbe, mint amennyiről azt gondolnánk, elég lesz – a fonnyasztás alatt ugyanis nagyjából a negyedére összeesik majd a bébispenót. 

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. meghámozott, reszelt friss gyömbér
  • kb. 700 g friss bébispenót
  • fél tk. só
  • negyed tk. frissen őrölt bors
  • 2 ek. frissen préselt citromlé

Elkészítés:

  1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a gyömbért. 30 másodpercig pirítsuk.
  2. 2-3 adagban adjuk hozzá a spenótot, a só és a bors társaságában. Minden adag után keverjünk rajta egyet és hagyjuk a tűzön 3-4 percre.
  3. A citromlevet azután locsoljuk rá, hogy levettük a tűzről.
  4. Fogyasszuk frissen húsok, halak mellé, vagy keverjük rizsbe, bulgurba! A maradékot légmentes csomagolásban 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top