Gasztro

A legédesebb édesség – ezt neked is kell próbálnod!

Csoki, karamell és pillecukor – isteni kombináció, mellette az édes keksz már szinte semlegesnek tűnik. Egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia!

Ha valami igazán amerikai édességet szeretnétek kipróbálni, akkor ezt a tejkaramellás-csokis desszertet mindenképpen kóstoljátok meg! Ayesha Curry receptje egy igaz édességbomba!!

karamelles edesseg recept csoki

Csokis-karamellás édesség (Fotó: Food Network)

Hozzávalók:

  • 1 és ½ bögre* félédes csokoládé-darabkák (tej vagy étcsoki is jó)
  • 1 és ½ bögre tejkaramella darabka
  • ¼  bögre teljes főzőtejszín
  • 3 bögre mini pillecukor

Graham vagy zabkeksz, négyzetekre törve, a felszolgáláshoz

*1 bögre = 2,5 dl

A sütőrácsot a legfelső pozícióba helyezzük, és a sütőt 235°C fokra előmelegítjük. Míg a sütő melegszik, 25 cm átmérőjű kerek öntöttvas vagy rozsdamentes acél serpenyőt helyezünk a rácsra.

Óvatosan kivesszük a serpenyőt, és beleszórjuk a csokoládé és a tejkaramella darabkákat. Ennek a tetejére csorgatjuk a tejszínt, arra pedig a mini pillecukrot helyezzük egyenletes rétegben. A serpenyőt a legmagasabb állású sütőrácsra helyezzük, és 5-6 percig sütjük, amíg a pillecukor megolvad és a teteje aranyszínű lesz.

Óvatosan szolgáljuk fel, mert a serpenyő nagyon forró, és Graham kekszet adunk hozzá mártogatni.

Ayesha Curry

Ayesha Curry (Fotó: Food Network)

Ayesha Curry színésznő és modell, a híres NBA-kosárlabdázó, Stephen Curry felesége, két kislány édesanyja. Korábban több filmben és tévésorozatban is szerepelt, de az utóbbi években a színészi munkát csökkentette, hogy több időt tölthessen a gyerekekkel. Mivel mindig is nagyon szeretett főzni, egyre inkább erre a területre fókuszált. Férje bátorította arra, hogy indítsa el saját YouTube csatornáját házi praktikákkal, receptvideókkal, konyhai tippekkel.  Ez annyira népszerű lett, hogy a Food Network tévécsatorna tavaly felkérte egy saját főzős műsor vezetésére. 

Ayesha műsora (melyben gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek), az Ayesha konyhája március 22-től csütörtökönként 20:00-kor kerül adásba a Food Network csatornán. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top